V stredu začne Bratislava lokálne postreky proti komárom

14.05.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) – Mesto Bratislava začne v stredu ráno (15. mája) s lokálnymi postrekmi proti komárom. Chemický postrek uskutoční v troch lokalitách, kde je najkritickejšia situácia. Ide o plochy, ktoré sú mimo obytného územia v mestských častiach Čunovo, Rusovce a Jarovce, v širšom okolí Dunaja a jeho ramien v mestských častiach Devín, Devínska Nová Ves a Karlova Ves a v časti Vajnory.
"Celkovo bude pozemnou a leteckou technikou zasiahnutých približne 6500 ha s celkovým finančným nákladom 50.000 eur," informoval TASR riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. Magistrát žiada Bratislavčanov, aby sa počas vykonávania postreku nezdržiavali v blízkosti techniky či na mieste, kde bol postrek vykonaný. "Postrek proti komárom nie je pre ľudí nebezpečný, nie je však žiaduce, aby došlo k priamemu kontaktu s použitou chemickou látkou," podotkol Andrassy.
Riaditeľ kancelárie dodal, že podľa vývoja kalamitnej situácie mesto v súčinnosti s mestskými časťami zváži ďalšie lokálne zásahy. Postreky proti komárom robí magistrát prostredníctvom spoločnosti CHEMIX-D.
 

Vyberte región